2022 için Mini Zorlu Hedefler- Kendi Social Challenge’ım

2022 için Mini Zorlu Hedefler- Kendi Social Challenge’ım

Sürekli şunu yapacağım bunu yapacağım diyerek ertelediğim çok konu başlığı oldu. Kitap okumalarından, eğitim videoları izlemeye ve çekmeye, hazırlayacağım web sitelerinden, kaydedeceğim podcastlere, türlü türlü bahanelerle (kabul edilebilir ya da değil -o kısmı önemsiz-) vazgeçtiğim çok ilk adımım oldu. #kendimenot olması bakımından buraya bazı plânlarımı paylaşmak istiyorum.

Bugün yeni yılın ilk pazartesi günü ve tahmin ediyorum ki pek çok kimsenin de bir motivasyon (!) ile yeni yıl, yeni hedefler ve yeni umutlar şeklinde sıraladığı (ki sonradan pek çoğu hüsran ile sonuçlansa da) bazı plânları var.

Ben de tabi ki eksik kalmadım ve kendiminkileri sıraladım. Tabi içinde benden bağımsız olanlar da var. (youtube ile ilgili).

Kendi içimde bir Eisenhower Matrisi oluşturdum.
Buna göre sıralamalarımı yapacağım.

Daha bir motivasyon ile yola çıkmak için ‘’Social Challange’’ diyerek de adını böyle havalı koyuyorum.

Buradaki linkten ulaşabileceğiniz geri dönüp dönüp bakacağım ve 1 Ocak 2023’de yeniden kendim ile yüzleşeceğim hedeflerimi sıraladım.

2018’den bu yana youtube’a içerik yüklüyorum. Şimdi bakınca 200 video olmuş. (Bir ara bunun derin analizini yaparım)

https://www.sercansolmaz.com/sercan-anlatiyor-youtube-8554738d55a7

Tüm ilerlememi, benim de hedefimi rahat takip edebilmem açısından bu notion sayfasına ekledim, sizler de görebilirsiniz. (biraz daha güzel bir template hazırlayınca paylaşıma açacağım)

https://www.sercansolmaz.com/sercan-anlatiyor-youtube-8554738d55a7

KİTAP OKUMA KONUSU

52 hafta içinde 52 kitap okuması yapacağım. 
Bir çoğunu belirlemiştim (öncesinde alıp kütüphanemi hazırlamıştım da), Storytel’in 1 senelik modelini de alıp 2 taraflı birden ilerlerim diye de düşündüm. (göreceğiz)

PODCAST KONUSU

52 Hafta 52 Podcast ile kendimi üzecek miyim (:) göreceğiz.
Konu başlıklarını belirlediğim, konuklarını belirlediğim bölüm planlarım var. Bunları hayata geçirebilmek benim için çok önemli. Bakalım neler olacak.

YOUTUBE VİDEO HAZIRLIĞI KONUSU

80 video hazırlamak tahmini insanın hayatından yaklaşık 800 saat götürüyor. (2 saatlik görüntünün tüm kurgu çıkışı yaklaşık 5 saat sürmesi ortalamasıyla neredeyse 33 gün bilgisayar başında kurgu yapıyorsunuz) Twitte de bahsettiğim gibi, bir video içerik üreticisi için haftada 1 video artık çok işlevsel bir model değil. İzlenecek çok kanal çok video var iken, izleyiciyi dinamik tutmak ve serî sunum yapabilmek önemli. Bu önümdeki hedeflerin en zorlusu olabilir.

EĞİTİM HAZIRLAMA KONUSU

Youtube ve Podcast İçerik Üretimi 🎬 🎥 🎙️
Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri 🎹
Post Prodüksiyon* 🎞️ konularında çalışmalar ve mümkün olabildiğince pür anlatım içeren eğitimler hazırlamaya çalışacağım (en az 2 tane — söz verdim bir kere 🙂

EĞİTİM TAMAMLAMA KONUSU

Udemy’den Skillshare’e MasterClass’tan Coursera’ya satın aldığım 400’den fazla eğitim var ve yarım yamalak olan ilerlemeleri çoğu zaman hiç başlanmamış sayıyorum. Bir çok prodüksiyon, film making, studio, programlama gibi konularda aldığım kursların en azından her hafta 1 tanesini bitirip verimli bir 2022 plânlıyorum.

YOUTUBE ABONE KONUSU

2021’i 25 bin sayısısında bitirince, kendime abartılı bir hedef koyma zamanı geldi bence. Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri alanında, kendi niş kitleme göre uniq bir abone sayısına erişsem de, özellikle nadir alanlarda üretim yapan içerik üreticisinin en büyük motivasyonu (youtube kanalı olanların da bileceği gibi) abone sayısı. Bakalım bu sene kaç kişinin daha stüdyosuna daha kayıt teknolojileri getireceğim. Hedefim abartılı olmak ile beraber 40.000 kişi.

BLOG YAZARLIĞI KONUSU

Tüm saydıklarıma ek olarak, yazma motivasyonumu da kaybetmek istemiyorum ve ek olarak her hafta bir paylaşım yapabilmeyi hedefliyorum. Böylece en az 1500 kelimelik bir yazı paylaşmak bir sene de ortalama 75–80 bin kelime ortalamalı bir kitap yazmış kadar iyi hisettirir.

https://www.sercansolmaz.com/sercan-anlatiyor-youtube-8554738d55a7

Şimdilik kendime belirlediğim ve altından kalma konusunda çok çabalayacağım konu başlıklarım bunlar. Lâkin tam bu yazıyı bitirmek üzereydim ki; sevgili Fırat Demirel’in de bu twiti ile ‘’artık çok geç aslanım, sorumluluktan kaçamazsın’’ iç sesimi de duyarak 2022 hedeflerime startı veriyorum.

Aziz Nesin’in hikâyesindeki gibi ben de diyorum şimdi;

du bakali’ n’olucek?

*Post Prodüksiyon: Yapım sonrası ya da post-prodüksiyon; film yapımı, video prodüksiyonu, ses prodüksiyonu ve fotoğrafçılık sürecinin bir parçasıdır. Yapıtın çekilmesi veya kaydedilmesinden sonra gerçekleşen tüm prodüksiyon aşamalarını içerir. Kurgu, seslendirme, birleştirme, yazılama, basım, çoğaltım gibi alanlar yer alır.

Dilerseniz beni aşağıdaki adreslerden takip edebilir, mini ev albümüme de kulak verebilirsiniz. Zaman ayırıp da okuduğunuz için teşekkürler

Facebook | Instagram | Twitter | PODCAST | Spotify | iTunes |